Netti ja liiketoiminta

Internet on avoinna 24 tuntia vuorokaudesta viikon jokaisena päivänä tammikuun ensimmäisestä joulukuun viimeiseen päivään. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitää päivystää kotisivujen, sosiaalisen median tai sähköpostisi äärellä saman verran.

Pikemminkin oikein luotu ja oikein suunniteltu netissä toteutettu liiketoimintan antaa yrittäjälle vapauden tehdä töitä juuri silloin kuin haluaa. Eikä vain aikariippumattomasti vaan myös paikkariippumattomasti.

Kun aloitat liiketoimintaa netissä, tee se kunnolla suunnitellen. Valitse varsinkin kumppanisi ja tekninen toteuttajasi sen mukaan, mitä suunnitelmasi vaatii. Mieti kuinka paljon voit ja osaat tehdä itse, ja mitä kaikkea sinun pitää tilata ulkopuolisilta. Monet asiat netissä on itsekin tehtävissä, mutta osaamisen hankkimiseen saattaa mennä yllättävän paljon aikaa- kylläkin kaikki riippuu myös omasta lähtötasosta.

Mieti näitä asioita:

Älä pelkää kysyä apua. Jokaisella alueella on yritystoiminnan auttamiseen erikoistuneita tahoja, joista osa tarjoaa maksutontakin konsultointia ja mentorointia – näistä on aina hyvä aloittaa.

Ei myöskään ole huono idea käydä pienimuotoista yritys- tai yrittäjyyskurssia, jos on aivan uutena yrittäjänä lähtemässä liikkeelle.